HU EN
Vereine
 

Budapest


Magyarország fővárosát a Duna észak-déli irányban szeli ketté – szétválasztva Budára, a dombos nyugati oldalra, és a keleti oldalon fekvő, síkságon elhelyezkedő Pestre. A két oldalt 1873-ban egyesítették, a Budapest elnevezés azóta létezik.

Akárhová megyünk, Világörökségbe botlunk

A fővárosnak számos pontja az UNESCO Világörökség része. A Duna látképe és a Budai Várnegyed, amely Budapest egyik legromantikusabb és legszebb része, szintén az UNESCO Világörökség része.

Ahogyan a Budai és a Pesti rakpart, a Szabadság híd, a Margit híd, a Lánchíd, a Műszaki Egyetem egyes épületei, a Gellért fürdő, a Gellérthegy a Citadellával, a Budai vár, a barokk templomok és az úgynevezett Víziváros törökfürdői is.

A pesti oldalon is számos Világörökség látható, mint a Parlament, a Széchenyi tér, a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham Palota épületei. Továbbá a Hősök tere a körülötte lévő látványosságokkal, az Andrássy út, ahol Európa első földalattija épült, és ahol az Operaház lenyűgöző épülete is található.

Meghitt kávéházaktól a nemzetközi konyháig


Magyarország és Budapest jól ismert konyhaművészetéről, a tradicionális magyar ételek Európa legjobbjainak számítanak. A magyar konyhának sajátos, egyedi karaktere van, gazdagon használva tejfölt, hagymát, tojást, vajat és a hazai bort. De a városban van számos a nemzetközi gasztronómia ízeit kínáló  étterem is. Jó hír az édesszájúaknak, hogy Budapesten rengeteg – hagyományos és modern – kávéház és cukrászda is található.

Sport, sport, sport

Az elmúlt pár évben a Budapest otthont adott számos nemzetközi sporteseménynek, ahol Európa és a világ legjobbjai versenyeztek.

Itt került megrendezésre például az úszó Európa-bajnokság, a cselgáncs, a birkózó, az öttusa és a divízió I-es jégkorong világbajnokság is. 2004-ben és 2014-ben a női kézilabda Európa-bajnokság házigazdája is Budapest volt, míg 2014 és 2015 után 2016-ban immár harmadszor kerül a magyar fővárosban megrendezésre a TIPPMIX EHF FINAL4. A város az otthona a 2011-es és 2012-es Kupagyőztesek Európa Kupája győztes FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának.



Budapest helyi szemmel

Egy helyi szemével látni a várost, teljesen más élmény, mint pusztán követni egy útikönyv ajánlásait.

Megkértük hát a budapesti  Szalay Editet, a 2014-es TIPPMIX EHF FINAL4 háziasszonyát, hogy ossza meg velünk kedvenc helyeit.


„Az ajánlásaim szubjektívek, olyan helyek, ahová rendszeresen
járok találkozni a barátaimmal, születésnapot ünnepelni, vagy
egyszerűen csak feltöltődni. Remélem, ti is annyira megszeretitek
ezeket, amennyire én szeretem őket!”


Séták

Budapestre érkezésed első estéjén sétálj végig a Lánchídon, és gyönyörködj a két part kínálta látványban. Lélegzetelállító, ahogy az egész város a lábaid előtt hever.


Ha netán elfáradnál a sétában, ugorj fel a 2-es villamosra a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. A villamos végigvisz a Duna-parton, elhaladva Pest csodálatos történelmi épületei mellett.



Étel-ital

A Szatyor Bár és Galéria (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.) tökéletes találkahely családtagok vagy barátok számára, különösen kedvelem a bár meghitt hangulatát.

A Keksz (1057 Budapest, Madách Imre tér 4.) nyugodt légkörrel, kiváló étkekkel fogad a város szívében. A környék számtalan lehetőséget kínál, a szórakozás garantált.

A Trófea Étterem és Grill (1061 Budapest, Király utca 30-32.) konyhája kitűnő, és ha igazán éhes vagy, válaszd az „all you can eat” ajánlatot.

Bolt

A King Shop (1071 Budapest, Király utca 5.) az apró csecsebecsék széles tárháza, szinte minden kapható a naptártól a teás bögréig.


 


Foto galleries

Videos

Magazine

Stats





Sponsors Women TIPPMIXGerflorGerflorGerflorGlobal MMKUNIQA

LANXESS arena

Cologne



 
         
         
Vereine
         

Fatal error: Call to a member function close() on a non-object in E:\Inetpub\wwwroot\www.ehffinal4.com\women\hu\budapest.php on line 196